*

Asien

Elefant har trampet 15 mennesker ihjel i Indien

Elefanten var angiveligt blevet væk fra sin flok.

En elefant, der angiveligt var blevet væk fra sin flok, har siden marts trampet 15 mennersker ihjel. Arkivfoto: Hanne Boock

En elefant i Indien har siden marts trampet igennem en række landsbyer og dræbt flere mennesker på sin vej.

Det fik fredag de indiske myndigheder til at give en skarpskytte grønt lys til at dræbe elefanten.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I alt er 15 mennesker blevet trampet ihjel af elefanten. Fire mennesker mistede livet tilbage i marts i delstaten Bihar i den nordøstlige del af Indien, før den aggressive elefant vandrede videre til nabodelstaten Jharkhand, hvor den dræbte yderligere 11.

Beslutningen om at indkalde en skarpskytte skete, efter et holds ugelange mission med at berolige og fange elefanten mislykkedes, fortæller Jharkands skov- og dyrelivskonservator, L. R. Singh, til nyhedsbureauet.

Løveunge slået ihjel i dansk zoo

»Den har allerede dræbt så mange mennesker. Der har været to dødsfald alene i løbet af de seneste fire dage. På trods af indsatsen fra skovafdelingen og vores hold, der har arbejdet 24-7, havde vi ingen andre udveje end at bestille nedskydningen af dyret,« udtaler han.

Elefanten menes at være faret vild, efter den er blevet væk fra sin flok. Den har siden trampet flere landsbyer ned i området omkring Sahibganj-distriktet i Jharkhand.

De indiske myndigheder indhentede ifølge AFP skarpskytten Nawab Shafat Ali Khan, der fredag har ledt dræbermissionen. 

Det er endnu uvist, om elefanten er blevet skudt og dræbt.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her