Kinesisk menneskerettighedsforkæmper løsladt fra fængsel

Ved sin løsladelse lørdag morgen beskrives Xu Zhiyong som værende i god fysisk form.

Artiklens øverste billede
Arkivbillede af Xu Zhiyong fra 2009. Arkivfoto: Greg Baker/AP

En af Kinas mest fremtrædende menneskerettighedsforkæmpere Xu Zhiyong er blevet løsladt fra fængsel efter at have afsonet en dom på fire år, lyder det lørdag fra hans advokat.

44-årige Xu Zhiyong var med til at stifte netværket "Ny Borgerbevægelse", som mødtes en gang om måneden for at tale om grundloven og andre juridiske temaer.

Han blev tilbageholdt i 2013 og efterfølgende dømt for at »samle en menneskemængde for at forstyrre den offentlige orden«.

Under sin retssag i 2014 nægtede kineseren at forsvare sig, og han forblev derfor tavs for at vise sin utilfredshed med den juridiske proces, idet han mente, at han var kendt skyldig på forhånd.

Advokaten skulle ifølge nyhedsbureauet Reuters have informeret Xu Zhiyong om begivenhederne udenfor, herunder at den kinesiske nobelprismodtager Liu Xiaobo døde torsdag efter at have haft fremskreden leverkræft siden maj.

Til nyheden om nobelprismodtagerens død svarede Xu Zhiayong ifølge Reuters, at han var »ked af det«.

Ved sin løsladelse lørdag morgen beskrives Xu Zhiyong som værende i god fysisk form, og han har ingen umiddelbare planer udover at skulle tilbringe tid sammen med sin familie.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen