Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Asien

Kinesisk naturreservat er trods protester kommet på Unescos verdensarvsliste

Aktivister har protesteret imod beslutningen, som trådte i kraft fredag.

Foto: Wikimedia Commons

Unesco har fredag tilføjet et nyt sted til verdensarvslisten. Der er tale om det kinesiske naturreservat Hoh Xil, som ligger i provinsen Qinghai. Beslutningen blev udfordret af en gruppe pro-Tibet aktivister.

Naturreservatet er hjem for mere end 200 dyrearter, hvoraf mere end 20 af dem er beskyttede dyrearter eksempelvis den tibetanske antilope.

Det er Kinas største sted på listen over verdens naturarv og dækker et område på 45000 kvadratkilometer. Unesco tweetede fredag om tilføjelsen, som kom sammen med et sted i Argentina, Mongoliet og Rusland.

En gruppe af aktivister protesterede tidligere på ugen over beslutningen, mens gruppen The International Camapign for Tibet, ICT, advarede om, at det ville kunne få konsekvenser for Tibet at tilføje stedet til Verdensarvslisten. Gruppen kæmper for demokratisk frihed i Tibet, for at sikre tibetanernes menneskerettigheder og for beskyttelsen af den tibetanske kultur.

Gruppen udtalte offentligt fredag, at erklæringen ville give anledning til masseturisme, hvilket ville gå ud over de tibetanske hyrder, som færdes i området.

De tibetanske hyrder lever et nomadeliv, som Kina har investeret milliarder af dollars i at hjælpe. Hyrderne vandrer fra sted til sted med det formål at finde græs til deres kvæg.

Mange er derfor bekymrede for, om turismen vil ødelægge den livsstil, som hyrderne har levet med i hundredvis af år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her