Annonce
Asien

158 flygtede fra filippinsk fængsel efter væbnet stormløb

Muslimske oprørere menes at stå bag angreb mod fængsel i det sydlige Filippinerne onsdag morgen.

Mindst 158 indsatte er flygtet fra et fængsel i det sydlige Filippinerne. Det sker, efter at oprørere stormede fængslet onsdag morgen lokal tid.

Masseflugten er den seneste i en lang række af flugter fra fængsler i den stridsplagede sydlige del af landet.

Her hersker et årelangt oprør blandt muslimske separatister. Samtidig har en ekstremistisk gruppering i regionen erklæret troskab til den militante bevægelse Islamisk Stat.

Flere end 100 bevæbnede mænd stormede omkring klokken 01 fængslet i Kidapawan, oplyser myndighederne i landet.

- Det var for at redde deres kammerater i fængslet. Det var en redningsaktion, siger fængselsinspektør Peter John Bonggat til lokalt tv.

Han tilføjer, at gerningsmændene formentlig stammer fra en forgrening af Moro Islamic Liberation Front (MILF) - den største muslimske oprørsbevægelse i Filippinerne.

En talsmand for MILF afviser imidlertid, at gruppen kender til angrebet mod fængslet.

Ifølge fængselsinspektøren lykkedes det mindst 158 indsatte at flygte fra fængslet.

Det er dog fortsat uvist, hvor mange af dem der havde tilknytning til angrebsmændene, og hvor mange der blot udnyttede kaosset i fængslet til at tage på springtur.

Fængselsinspektøren oplyser, at fængslet, der har 1511 indsatte, manglede vagter og bestod af faldefærdige faciliteter.

Sikkerhedsstyrker i Filippinerne jagtede de flygtede indsatte tidligt onsdag morgen. Lokale myndigheder oplyser, at op mod seks er blevet dræbt i politijagten.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her