Annonce
Asien

Vietnams nye premierminister vil bekæmpe korruption

Det enerådende kommunistparti har nu det magtfulde triumvirat på plads, som skal lede landet de næste fem år.

Nationalforsamlingen i Hanoi har torsdag som forventet udpeget Nguyen Xuan Phuc som Vietnams premierminister for de næste fem år.

Den 61-årige politiker, der har været vicepremierminister siden 2011, blev i januar nomineret som den eneste kandidat til posten, og da Kommunistpartiet er det eneste parti i landet, lå resultatet af dagens afstemning på forhånd fast.

Han fik da også opbakning fra 475 af de 480 medlemmer af parlamentet.

Phuc er udvalgt af partiet som en del af et magtfuldt triumvirat, der skal lede landet de kommende fem år.

De to andre er partiets absolutte topfigur, generalsekretær Nguyen Phu Trong, samt Tran Dai Quang, der i sidste uge blev valgt som præsident. Den fornemme titel er dog mest af ceremoniel karakter.

Den nye premierminister får en lunken modtagelse af mange iagttagere.

- Nguyen Xuan Phuc er ikke noget særligt. Jeg har intet håb om større forandringer i hans tid, siger general i hæren Nguyen Trong Vinh til nyhedsbureauet AFP.

Tidligere premierminister Nguyen Tan Dung har efterladt sig et blandet omdømme.

Han roses for at have gjort meget for erhvervslivet og økonomien, men han kritiseres også for at have efterladt en dårligt fungerende og ineffektiv offentlig sektor. Desuden mener mange, at han har vendt det blinde øje til den udbredte brug af korruption.

Efter afstemningen blev Phuc svoret ind som premierminister, og han lovede i en tale i parlamentet, at han vil forbedre erhvervslivets vilkår, bekæmpe korruption og beskytte Vietnams suverænitet.

En væsentlig opgave for regeringen bliver at opretholde det høje væksttempo, skriver nyhedsbureauet Reuters. Vietnams økonomi er blandt de hurtigst voksende i Asien med en fremgang på 6,7 procent i 2015.

Officielt vil den nye regering styre landet fra lørdag, når Nationalforsamlingen har sagt god for samtlige nye ministre.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere
Kapsejlads: Aarhus fik kamp til sin havn
At se de syv både i en af verdens hårdeste og længste kapsejladser, er noget, der kan trække folk til Aarhus Havn. Det kunne man se fredag, da Volvo Ocean Race havde et såkaldt fly-by i havnen. Det kunne ikke engang fodbold på storskærmen overtrumfe. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her