Annonce
Asien

Vietnam har fået sine første tilfælde af zikavirus

To vietnamesiske kvinder er blevet smittet med zikavirus, der sættes i forbindelse med sygdommen mikrokefali.

Tirsdag har Vietnam annonceret, at to personer er smittet med det frygtede zikavirus, oplyser vietnamesiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er to kvinder, der er blevet smittet med virusset.

Zika medfører normalt milde symptomer som eksempelvis feber og hovedpine hos voksne.

Men for gravide kædes virusset sammen med mikrokefali hos fostre. Det er en sygdom, hvor børn fødes med for små hoveder og derfor kan udvikle hjerneskader.

Den ene smittede er en 64-årig kvinde fra strandbyen Nha Trang, mens den anden smittede er en 33-årig kvinde fra Ho Chi Minh City.

Deres tilstand er i begge tilfælde stabil, og der er ingen tegn på, at deres venner, naboer eller familiemedlemmer er smittet.

Sundhedsministeriet i Vietnam hævede alarmberedskabet for zikavirusset i marts, efter en australier blev smittet med virusset, to dage efter han vendte hjem fra Vietnam.

Nyheden kommer mindre end en uge efter, at det internationale forskningsmiljø nu føler sig overbevist om, at zikavirus kan forårsage mikrokefali hos fostre samt være årsag til en sjælden neurologisk lidelse kendt som Guillain-Barré syndrom (GBS).

Det oplyste Verdenssundhedsorganisationen (WHO) torsdag.

WHO oplyste samtidig, at de første tegn på en mulig stigning i antallet af mikrokefali uden for Brasilien nu er dukket op.

Brasilien er det land, der har været hårdest ramt af zikavirusset, men virusset har efterhånden spredt sig igennem Latinamerika og Caribien.

Brasiliens naboland Colombia undersøger således 32 babyer født med mikrokefali siden januar. Indtil videre er otte af de nyfødte blevet testet positiv for zikavirus ifølge WHO.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bilferien sydpå kan få en langsom start Forbered dig på 110 km vejarbejde inden Hamborg
Vejarbejde præger store dele af Autobahn A7 ned mod Hamborg her til sommer, og det kan give op til seks timer forlænget rejsetid. Tyske ADAC anbefaler i stedet A9, hvis man skal til Norditalien og kører på de mest belastede dage. 
Se flere
Kapsejlads: Aarhus fik kamp til sin havn
At se de syv både i en af verdens hårdeste og længste kapsejladser, er noget, der kan trække folk til Aarhus Havn. Det kunne man se fredag, da Volvo Ocean Race havde et såkaldt fly-by i havnen. Det kunne ikke engang fodbold på storskærmen overtrumfe. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her