*

Asien

Fisker fandt mumificeret tysker tæt på Filippinerne

Det er uklart, hvor længe liget af en 59-årig tysk oplevelsesrejsende har drevet rundt.

En 59-årig tysker blev fundet mumificeret 100 kilometer fra den filippinske kyst. Foto: Philippine Coast Guard Public Information Office in Manila/AP

Los Angeles

I slutningen af februar alarmerede en bekymret borger politiet i den filippinske kystby Barobo. Borgeren fortalte politiet, at en bekendt, en 23-årig fisker, havde gjort et gruopvækkende fund på havet.

Fiskeren havde sammen med sine kollegaer bemærket en hvid yacht, der flød rundt omkring 100 kilometer fra Barobo, da de var ved at være færdige med dagens arbejde.

De filippinske fiskere gjorde sig noget af det opsigtsvækkende fund, da de gik ombord på yachten. Foto: Christopher Templanza/AP
Inde på yachten var her de filippinske fiskere gjorde deres opsigtsvækkende fund. De fandt det naturligt mumificerede lig af en mand ved yachtens radiosystem. Herefter trak de båden tilbage til Barobo, hvor det lokale politi kunne undersøge båden.

»Da betjentene efterforskede sagen, fandt de frem til dokumenter, der refererede til en tysk statsborger ved navn Manfred Fritz Bajorat, som formentlig var yachtens ejer,« lød det i politiets rapport, som blev offentliggjort på Facebook.

Ifølge det lokale politi tydede alt på, at Bajorat døde af eksempelvis et hjerteanfald, da de undersøgte det mumificerede lig af tyskeren.

»Det ser umiddelbart ud som om, at han er død af naturlige årsager, muligvis et hjerteanfald. Døden ser ud til at være indtruffet pludseligt, fordi han stadig sad ved bordet, da han gik bort,« fortalte politiets chefefterforsker Dominador Plaza til nyhedsbureauet AP i begyndelsen af marts.

163 år gammelt skib fundet i stor skibskirkegård

Ifølge den tyske avis Bild forlod Manfred Fritz Bajorat sammen med sin kone Claudia i 2008 deres hjem i Ruhr-distriktet i Tyskland for at forfølge deres store drøm om et liv til søs. Konen døde i 2010 af kræft.

Masten på yachten var knækket, da Bajorats yacht blev fundet. Foto: PNP Barobo Station/AP
Den sidste kontakt til den 59-årige Bajorat var i 2015 i forbindelse med hans fødselsdag, hvor en tysk bekendt havde kontakt til ham via Facebook.

Hvor længe Manfred Fritz Bajorat har flydt død rundt, er endnu ikke klart. Men forholdene til søs har gjort det helt ideelt for, at liget kunne mumificeres på den måde, det blev.

»Luften, varmen og det saltede havvand er alle meget gunstige forhold for mumificeringen. Det begynder inden for de første to til tre uger med fingrene, næsen og ansigtet. De tørrer hurtigt, og efter en måned eller to er det hele sket,« fortalte Peter Vanezis, retsmedicinsk professor ved London School of Medicine and Dentistry, tidligere i marts til den britiske avis The Guardian

Vrag fra historisk skibsforlis omsider fundet

Yachten, som hedder SAJO, blev fundet med masten ødelagt. Den er formentlig knækket i et uvejr, fortalte det lokale politi til AP umiddelbart efter fundet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her