Politiker: Voldtægtsofre skal hænges

Ofre for voldtægt er også skyldige og skal straffes, mener fremtrædende politiker.

Artiklens øverste billede
Efter en lang række voldtægter i Indien har et stort antal protestgrupper demonstreret for hårdere straffe til voldtægtmændene.

Debatten i den indiske valgkamp har i de seneste dage taget en kontroversiel drejning.

En fremtrædende politiker har udtrykt, at han mener, at voldtægt er en fejl, mens hans kollega har udtalt, at voldtægtsofre skal hænges.

Det skriver The Independent.

Vil afskaffe dødsstraf

Politikeren Mulayam Singh Yadev sagde i en valgtale torsdag, at voldtægtsmænd ikke skal risikere dødsstraf, da det ikke er ualmindeligt, at ”drenge laver fejl”.

Mulayam Singh Yadev er leder af det socialistiske parti Samajwadi Party og stiller op til regeringen i delstaten Uttar Predesh.

Han udtalte, at hvis han bliver premiereminister, vil han afskaffe loven, som giver dødsstraf til voldtægtsforbrydere.

Ramaskrig hos modstandere

Udtalelserne fra Mulayam Singh Yadev har medført et ramaskrig hos både politiske modstandere og kvinderettighedsforkæmpere.

Fredag trak 74-årige Mulayam Singh Yadev tilsyneladende sine udtalelser tilbage.

”Mange mennesker har sagt, at mine kommentarer var rigtige. Jeg er imod voldtægt. Voldtægtsmænd skal have den mest alvorlige straf,” sagde politikeren ifølge et lokalt medie.

Men det er ikke kun lederen af det socialistiske parti, som har været ude med omdiskuterede kommentarer omkring voldtægt.

Kvinden skal hænges

Politikeren Abu Azmi fra partiet har også ytret sig. Han sidder i regeringen i en delstat med 200 millioner borgere og har meget støtte fra muslimer.

Abu Azmi har udtalt, at kvinden, som bliver voldtaget, bør hænges side om side med voldtægtsmanden.

”Voldtægt er strafbart med hængning ifølge islam, og kvinden er også skyldig,” udtalte Abu Azmi.

Søn blander sig

Han sagde, at hvis en gift kvinde er sammen med en anden mand - også selvom det er imod kvindens vilje - skal hun hænges.

Udtalelserne fra Abu Azmi fik debatten til at lyne igen. Abu Azmis søn, Farhan Azmi, som også stiller op i det indiske valg, har også udtalt sig.

”Jeg mener, at en voldtægtsmand skal hænges hundrede gange. Jeg har fem søstre, og alle i min familie mener det samme,” sagde Farhan Azmi.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen