Over 250 civile dræbt, siger Røde Kors

Flere end 250 civile afghanere er blevet dræbt eller såret i løbet af fem dage med fremstød fra oprøreres side og militære aktioner i landet. Det oplyser Røde Kors, der appellerer til alle parter om at udvise større respekt for civile.

Artiklens øverste billede

De seneste hændelser omfatter blandt andet luftangreb 4. og 6. juli i to provinser i det østlige Afghanistan og selvmordsattentatet i hovedstaden Kabul i mandags, der kostede 41 mennesker livet.

Afghanistans præsident, Hamid Karzai, landets parlament og FN's stedlige repræsentant, nordmanden Kai Eide, har alle udtrykt bekymring over omfanget af civile tab.

De afghanske myndigheder siger, at luftangreb 6. juli, der blev gennemført af den amerikanskledede koalitionsstyrke i provinsen Nangarhar, ramte et bryllupsselskab. 27 civile, heriblandt bruden, blev dræbt. Koalitionen siger, at det kun var militsfolk, der mistede livet. Den amerikanskledede styrke afviser ligeledes udsagn fra lokale, heriblandt læger, om, at 15 civile blev dræbt under et lignende luftangreb 4. juli i provinsen Nuristan.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen