Snestorm giver dødeligt trafikkaos ved pakistansk ferieby

Flere har mistet livet i Pakistan, efter at tusindvis af personer flokkedes for at se usædvanligt snefald.

Artiklens øverste billede
Her er et billede af situationen i Murree nordøst for Islamabad. Foto: PTV/REUTERS TV via REUTERS

Mindst 21 personer er døde i Pakistan, efter at en snestorm lørdag har skabt stort trafikkaos og begravet adskillige biler.

Det oplyser Pakistans nationale redningstjeneste.

Titusindvis af personer er lørdag flokkedes nær byen Murree for at bevidne det usædvanligt kraftige snefald i området. Videoer på sociale medier viser ifølge AFP tætpakkede biler med store snedynger oven på tagene.

- Folk står i en forfærdelig situation, siger Usman Abbasi, en turist i området.

Seks personer er frosset ihjel i deres biler, oplyser politiet. Det er ikke umiddelbart bekræftet, hvad de øvrige er døde af.

I flere dage har Pakistans sociale medier været fyldt med folk, der leger i sneen nær Murree. Murree er en malerisk ferieby, der blev etableret af briterne i det 19. århundrede til deres soldater.

Premierminister Imran Khan siger, at han er chokeret og vred over tragedien.

- Hidtil uset snefald og folks stimlen sammen uden at undersøge vejrforholdene har overrasket distriktsadministrationen.

- Jeg har beordret en undersøgelse og en indførelse af streng lovgivning for at undgå sådanne tragedier, skriver Khan på Twitter.

I sidste weekend advarede myndighederne om, at for mange køretøjer forsøgte at besøge Murree. Alligevel har mange altså forsøgt at tage turen.

Der er meldinger om, at hoteller i byen er ved at løbe tør for mad. Også adgang til gas og vand skal være begrænset på grund af lave temperaturer.

Der er omkring 30.000 indbyggere i byen Murree. Den ligger i det nordlige Pakistan cirka 50 kilometer nordøst fra hovedstaden Islamabad.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen