50.000 lukkes ind i Thailand – men ingen turister

Efter tre måneders nedlukning åbner Thailand grænserne for et begrænset antal udlændinge fra den 1. juli.

Artiklens øverste billede
Strandstolene forbliver tomme. Thailand åbner igen grænserne for udlændinge, men ikke for turister, så de thailandske strande forbliver øde et langt stykke tid endnu. Bare sidste år modtog Thailand 40 mio. udenlandske turister, men landet forventer højst at nå en fjerdedel i år på grund af nedlukningen under coronaepidemien. Foto: Soe Zeya Tun/Reuters

Efter mere end tre måneders nedlukning giver Thailand igen udlændinge lov til at rejse ind i landet fra den 1. juli.

Men det sker efter nye, strategiske retningslinjer, og regeringen oplyser, at almindelige turister står bagest i køen og ikke er omfattet af åbningen i denne omgang.

Der åbnes i første omgang for 50.000 udlændinge. Langt det største segment er såkaldt »medicinsk turisme og wellness«. Det drejer sig om cirka 30.000 personer. Segmentet dækker over mennesker, der skal behandles på de thailandske hospitaler. Det er en af landets vigtigste valutaindtægtskilder, og sektoren er udpeget som en af de 13 nøgleindustrier, som Thailand satser på som vækstmotorer frem mod 2025.

Lige efter »medicinsk turisme og wellness« med hurtig adgang og uden karantæne står besøgende til regeringen plus forretningsfolk og investorer på korttidsbesøg, det vil sige tre-fem dage.

Thailand lukkede grænserne for udlændinge den 25. marts. Siden er kun hjemvendte thaier eller udlændinge med permanent visum blevet lukket ind. De har måttet tilbringe 14 dages karantæne på faciliteter udpeget af regeringen, inden de er blevet lukket ud i samfundet.

Andre segmenter, som er velkomne, er forretningsfolk, udlændinge med thailandsk familie, fagspecialister, eksperter, lærere og studerende. Derimod lukkes der tidligst op for turister pr. 1. august. Det sker i givet fald inden for de »bobler«, som regeringen forsøger at forhandle på plads med lande som Kina, Japan, Sydkorea og de sydøstasiatiske naboer.

De vil også blive underlagt karantæne, men en mildere form. De skal blot forblive i 14 dage på det hotel eller resort, som de selv har booket.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen