Fodboldspiller i strømpesokker har gjort Kina sur

Det sydkoreanske U18-fodboldlandsholds fejring af sejr har skabt røre i Kina.

Artiklens øverste billede
Panda-Cuppen blev vundet af Sydkorea efter sejre over Kina, New Zealand og Thailand. Foto: STR / OSPORTS / AFP

I seks år har Kina afholdt turneringen Panda Cup for udvalgte U18-ungdomslandshold fra verden over. Som det nu engang sker med U18-turneringer afvikles den normalt uden megen opmærksomhed.

Men da den sjette udgave af Panda Cup onsdag aften blev afgjort med Sydkorea som vinder, gik noget helt galt - i hvert fald ifølge tusindevis af kinesere.

Det skete, da en af de koreanske spillere fejrede sejren ved at tage sin ene støvle af og triumferende placere en strømpeklædt højrefod ovenpå Panda Cup-trofæet.

Vi er utroligt kede af fejltagelsen og undskylder ydmygt til alle fans, alle spillere og til det kinesiske folk

En ansat ved det sydkoreanske fodboldforbund

Der blev taget et billede af spillerens fejring, og AFP skriver, at det hurtigt spredte sig på sociale medier i Kina, hvor folk reagerede med forargelse, fordi fejringen tolkes som en fornærmelse af værtslandet Kina, som koreanerne slog 3-0 i turneringens sidste kamp.

 Også fodboldorganisation i Chengdu, som arrangerer turneringen på vegne af det kinesiske fodboldforbund, var oprørte.

De kaldte således fejringen en »seriøs fornærmelse,« krævede en øjeblikkelig undskyldning og antydede at sydkoreanerne aldrig ville blive inviteret igen.

Senere samme aften parerede sydkoreanerne og trådte offentligt frem, bukkede dybt og undskyldte.

»For det første vil vi gerne undskylde hele situationen. En af vores spillere har lavet en stor fejl. Vi er utroligt kede af fejltagelsen og undskylder ydmygt til alle fans, alle spillere og til det kinesiske folk,« lød det blandt andet i undskyldningen, som ifølge AFP blev fremsagt på engelsk af en ansat ved det sydkoreanske fodboldforbund.

Spilleren, som satte en fod på trofæet, læste også en personlig undskyldning højt.

Trods undskyldningerne har det kinesiske fodboldforbund indgivet en klage til det samlede asiatiske fodboldforbund.

Og sagen er måske ikke slut endnu, da en fotojournalist ifølge AFP hævder, at flere af spillerne også har poseret som om de urinerede på trofæet.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen