Hun meldte sin lærer for sexchikane - nu er 16 personer sigtet for at brænde hende ihjel

I Bangladesh er 16 personer blevet sigtet for at slå en 19-årig pige ihjel på en skole.

Kun få dage, efter at hun meldte et tilfælde af sexchikane, blev den 19-årige Nusrat Jahan Rafi fra Bangladesh overhældt med brændbar væske og stukket i brand.

Episoden fandt sted den 6. april i år, og teenageren døde omkring en uge senere af sine kvæstelser.

Nu er 16 personer, heriblandt den mand, som var genstand for anklagen om sexchikane, sigtet i sagen, skriver BBC. Politiets teori går på, at manden orkestrerede drabet på »militærlignende vis« fra arresten, hvor han var varetægtsfængslet, og at det var meningen, at det skulle ligne et selvmord.

Nusrat Jahan Rafi nåede dog at afgive forklaring til politiet, før hun døde af sine brandsår. I sin forklaring identificerede hun nogle af gerningsmændene og svor, at hendes anklage om sexchikane var reel.

Den 19-årige kvinde meldte i marts manden, som er lærer på den islamiske skole, hvor hun gik, for at berøre hende på upassende vis. Læreren blev som følge af anmeldelsen fængslet. Knap to uger senere skete drabet på taget af skolen, hvor hun gik.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Blandt de sigtede er ifølge lokale medier og nyhedsbureauer også studerende på skolen såvel som to lokale politikere, som også var en del af skolens ledelse.

Anklagemyndigheden har krævet dødsstraf til alle de 16 drabssigtede.

Efter Nusrat Jahan Rafis død lovede premierministeren i Bangladesh, Sheik Hasina, at de skyldige ville blive stillet for en dommer og straffet.

»Ingen af gerningsmændene vil blive skånet,« lød det fra ministeren.

I Bangladesh er der, på trods af stort fokus på emnet, stadig problemer med vold mod kvinder såvel som seksuelle overgreb. Ifølge FN har flertallet af gifte kvinder oplevet hustruvold i deres liv, og diskrimination af kvinder som følge af religiøse love er udbredt

Drabet på Nusrat Jahan Rafi har ført til flere demonstrationer, hvor man kræver retfærdighed for kvinder i landet. Der blev yderligere pustet til folkets vrede, efter at det kom frem, at den anklagede lærer fra fængslet havde instrueret andre i at »skræmme« den 19-åriges familie til at trække anklagen tilbage.

På et pressemøde tirsdag beskrev politiet, hvordan forbrydelsen blev nøje planlagt. Ifølge anklagerne forsøgte gerningsmændene at tvinge hende til at skrive under på, at hun ville trække anklagen tilbage, og da hun nægtede, blev hun dræbt.

Der er endnu ikke fastsat en dato for retssagen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.