Annonce
Asien

Afghansk politimand dræbte og brændte kolleger

Politimand, der skød otte kolleger og tog deres våben, er tilsyneladende en del af Taliban, siger talsmand.

En afghansk politimand har skudt og dræbt mindst otte af sine kolleger. Derpå har han brændt deres lig og taget deres våben for at slutte sig til den militante talibanbevægelse.

Det oplyser flere embedsmænd i Takhar-provinsen, hvor angrebet fandt sted natten til torsdag.

- Episoden skete tidligt torsdag morgen, efter en lokal politimand åbnede ild mod sine kolleger, der sov ved et checkpoint i Khwaja Ghar-distriktet, siger en talsmand for politiet i provinsen.

Han tilføjer, at ligene derpå blev stukket ild til og brændt.

Tilsyneladende har gerningsmanden forbindelse til Taliban. Ifølge polititalsmanden tog han de dræbte kollegers våben og flygtede til den militante gruppe.

Angrebet er det seneste såkaldte insiderangreb, hvor en politimand eller en soldat retter sit våben mod sine egne. Det er i de seneste år blevet et stigende problem.

For få dage siden blev en amerikansk soldat dræbt og en anden såret, da en afghansk soldat skød dem.

I perioden fra december til maj er der registreret 47 af denne type angreb. I langt de fleste tilfælde er det afghanere, der bliver ofre for insiderangreb.

I et andet angreb, der fandt sted sent onsdag aften, dræbte Taliban 11 afghanske soldater i Badghis-provinsen i det nordvestlige Afghanistan, oplyser en talsmand for provinsens politichef.

I de efter følgende kampe blev 13 talibanere dræbt og ni såret, tilføjer talsmanden.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her