Annonce
Asien

Taliban-gidsler befriet efter angreb på busser

Rejsende mod hovedstaden i Afghanistan er blevet befriet, efter Taliban-bevægelsen tog dem som gidsler.

Over 150 rejsende fra det nordøstlige Afghanistan mod hovedstaden Kabul blev mandag taget gidsel af Taliban-bevægelsen. En stor del af passagererne er fri igen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Taliban bekræftet, at den har "beslaglagt" tre busser med passagerer i provinsen Kunduz.

Siden er 149 gidsler fri igen. Omstændighederne står ikke helt klart.

En talsmand fra hæren i Afghanistan oplyser, at 149 gidsler er blevet befriet af soldater. 21 gidsler skal stadig være i Talibans kontrol.

Nyheden om befrielsen kom kort efter, at en talsmand for Taliban oplyste til Reuters, at civile gidsler vil blive løsladt. Til gengæld vil Taliban beholde gidsler, der arbejder for landets sikkerhedsstyrker.

Angrebet fandt sted, selv om præsident Ashraf Ghani har opfordret til en våbenhvile under den muslimske højtid Eid al-Adha.

Bussen var på vej fra naboprovinserne Takhar og Badakhsahn mod vest gennem Kunduz med kurs mod hovedstaden Kabul. Det fortæller politichefen i Takhar Abdul Rahman Aqtash.

Tidligere har Taliban og regeringen indgået våbenhviler i muslimske højtider. Seneste gang var i juni, da de to parter holdt sig i ro tre dage under Eid la-Fitr.

Præsidenten forsøgte dengang at få Taliban til at forlænge våbenhvilen herefter. Det nægtede Taliban.

I weekenden erklærede Talibans militære leder, Maulvi Haibatullah Akhunzadah, at der ikke kommer fred, før "besættelsen" af Afghanistan ophører.

Ifølge Taliban-lederen vil bevægelsen fortsætte sin kamp for "islamiske bedrifter", genoprettelse af landets suverænitet samt en nedkæmpning af regeringens styrker.

Kunduz er ikke den eneste provins, hvor Taliban forsøger at presse regeringen i defensiven. I den centrale del af landet har Taliban sidste uge forsøgt at storme provinshovedstaden Ghazni to timer fra Kabul.

Her har soldater og politi kæmpet desperat for at beholde byen i regeringens kontrol.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her