Annonce
Asien

14 maoister dræbt i kampe med indiske sikkerhedsstyrker

Indiske sikkerhedsstyrker jagter maoistiske guerillagrupper efter hårde kampe.

I Indien er 14 maoister blevet dræbt i kamp med indiske sikkerhedsstyrker. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa, der citerer lokalt politi for oplysningen.

Det oplyses ikke, om der er sikkerhedsstyrker, som har mistet livet i kampene. De fandt sted i delstaten Chhattisgarh.

- 14 maoister er neutraliseret i skovene ved Sukma i en større operation, som blev sat i gang, efter at vi fik efterretninger om oprørsgrupper i regionen, siger lederen af kampene mod maoisterne i regionen, D.M. Awasthi, ifølge dpa.

Awasthi har fortalt nyhedsbureauet AFP, at der mandag foregik kampe med maoister andre steder i regionen, uden at han ville oplyse, hvor eller hvad resultatet af de kampe var.

Lokale medier skriver, at flere end 200 maoister deltog i skududvekslinger med sikkerhedsstyrker.

Indiske sikkerhedsstyrker er efter kampene gået i gang med at følge de maoister, som er flygtet dybere ind i skovene i området.

Maoistiske guerillagrupper i området anerkender ikke det indiske parlaments legitimitet. Gruppen mener, at den fører væbnet kamp på vegne af de fattige og marginaliserede i Indien.

Ifølge AFP angiver de maoistiske grupper særligt indfødtes rettigheder til land og ressourcer i området som årsagen til de nuværende kampe.

Instituttet South Asia Terrorism Portal anslår ifølge dpa, at 7910 mennesker - inklusive civile, militante og sikkerhedsstyrker - siden 2005 har mistet livet i kampe relateret til maoistiske grupper i Indien.

Regeringen i Indien har ifølge AFP fået kritik for at optrappe den militære konflikt med maoisterne. I stedet bør den fokusere på at udvikle mulighederne for at få et job og en bedre levestandard i regionen, lyder kritikken.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her