Annonce
Asien

Mere end 300 er døde af farligt japansk sommervejr

Jordskred, hedeslag og oversvømmelser har kostet mere end 300 livet i Japan i juli alene.

Juli åbnede med en historisk mængde vand over det vestlige Japan. De store mængder vand skabte oversvømmelse og jordskred, og 220 mennesker omkom. Arkivfoto: AP

Store mængder regn og en rekordvarm hede har i juli kostet over 300 mennesker livet i Japan.

Selv for et land, der andre år har kæmpet med jordskælv, vulkanudbrud og tyfoner, har årets juli været en af de dødeligste måneder de seneste år i Japan.

Juli åbnede med en historisk mængde vand over det vestlige Japan. De store mængder vand skabte oversvømmelse og jordskred, og 220 mennesker omkom. Derudover savner myndighederne stadig ni personer, som frygtes døde.

Søndag sad over 10.000 japanere i landets vestlige del stadig i evakueringscentre uden en bolig at vende hjem til.

Ekstrem nedbør har kostet knap 200 livet i Japan

I en af byerne kollapsede et floddige, og byen blev oversvømmet op til første etages højde.

De mere end 70.000 nødhjælpsarbejdere, der deltog i arbejdet med at finde savnede og uddele nødhjælp, fik dog hurtigt et andet problem: Varmen.

I julis anden uge blev 10.000 personer bragt til hospitaler med symptomer på hedeslag i hele Japan. Ugen efter kom 22.000 ind til akutbehandling for hedesalg.

I alt har heden været udslagsgivende i 116 dødsfald i juli, ifølge de japanske sundhedsmyndigheder.

65 kilometer nordvest for Tokyo blev den højeste temperatur nogensinde målt i Japan, da et termometer i byen Kumagaya 23. juli viste 41,1 grader celsius. Samme dag målte Tokyo 39 grader celsius.

Mindst 65 døde på én uge: Nu kalder Japan hedebølge for en »naturkatastrofe«

Varmen har også ramt Sydkorea, hvor den har kostet 26 mennesker livet ifølge koreanske myndigheder.

I Japan har mange af ofrene været ældre mennesker, som ikke benytter sig af klimaanlæg. Myndigheder har gentagne gange på nationale nyhedsmedier opfordret borgere til at blive indendørs og tænde klimaanlægget.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her