Annonce
Asien

Kim valgte kartofler frem for USA's udenrigminister

Nordkoreansk leder besøgte kartoffelfarm i stedet for møde med Mike Pompeo.

Den nordkoreanske leders aktiviteter under Pompeos besøg blev først afsløret tirsdag, hvor et statsejet medie kørte en serie af artikler om Kim Jong-uns besøg på en kartoffelfarm i Samjiyon-provinsen, der ligger nær grænsen til Kina. Kcna / Ritzau Scanpix

Kim Jong-un valgte tilsyneladende at besøge en nordkoreansk kartoffelfarm frem for at mødes med den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo.

Det skriver The Telegraph.

Mike Pompeo var i den nordkoreanske hovedstad Pyongyang for at diskutere fremtiden for den koreanske halvø. Besøget der varede fra d. 6.-9. juli resulterede, mod Pompeos forventning, ikke i et møde med det nordkoreanske statsoverhoved.

Pompeo og resten af hans delegation blev under besøget tilbageholdt informationer om besøget og fik aldrig svar på, hvornår det kunne blive muligt at møde Kim Jong-un ansigt til ansigt.

Nordkorea kalder USA's krav til atomprogram gangsteragtige

USA's udenrigsminister kom i stedet til møde med Kim Yong-chol, der anses som statslederens højre hånd. Ifølge The Telegraph blev Pompeos kommentarer til mødet ikke vel modtaget, og USA's krav til komplet atomnedrustning blev beskrevet som "gangsteragtige".

Den nordkoreanske leders aktiviteter under Pompeos besøg blev først afsløret tirsdag, hvor et statsejet medie kørte en serie af artikler om Kim Jong-uns besøg på en kartoffelfarm i Samjiyon-provinsen, der ligger nær grænsen til Kina.

Trump sendte Elton John-album med sangen »Rocket Man« afsted til Kim Jong-un - og har en ny gave klar

Kim fortalte kartoffelbønderne, at de kun skulle plante kartoffelsorter, der kunne give det bedst mulige afkast. Derudover bad han dem om at introducere nye variationer, der smager godt, og om at sikre kvaliteten kartoffelbaserede madvarer.

Han beskrev også Samjiyon-provinsen som "revolutionens hellige land". Provinsen ligger tæt på bjerget Paektu, der er en stratovulkan, og bjerget betegnes i Nordkorea som et symbol på Kim-regimet.

Ifølge nordkoreansk historie, blev Kim Jong-uns far Kim Jong-il født på siden af bjerget i en hytte, mens han far Kim Il-sung ledte et angreb på det besættende Japan.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her