Annonce
Asien

Dommer har tiltalt journalister i Myanmar efter streng lov

To journalister er tiltalt for besiddelse af hemmelige dokumenter og risikerer op til 14 års fængsel.

En domstol i Myanmar har mandag besluttet at tiltale to journalister fra det britiske nyhedsbureau Reuters for at anskaffe sig hemmelige dokumenter, da de dækkede rohingya-krisen i landet.

Dermed kan en reel retssag begynde efter seks måneder med indledende retsmøder.

Journalisterne tiltales efter den såkaldte official secrets act. Den myanmarske lov forbyder at videregive informationer, som kan bruges mod staten eller regeringen.

Kendes de to journalister skyldige, står de hver til op til 14 års fængsel.

Den skelsættende sag om pressefrihed har udløst international fordømmelse.

32-årige Wa Lone og 28-årige Kyaw Soe Oo, der begge er fra Myanmar, er mistænkt for at have skaffet sig "vigtige og hemmelige dokumenter" fra to politibetjente.

Betjentene arbejdede i delstaten Rakhine, hvor Myanmars sikkerhedsstyrker beskyldes for at have begået overgreb mod civile fra det muslimske rohingya-mindretal.

Wa Lone og Kyaw Soe Oo blev anholdt i Yangon i december sidste år, da de rapporterede om en massakre på ti civile rohingya-muslimer.

FN, USA, Storbritannien, Sverige og Bangladesh er blandt de lande, der har krævet, at Myanmar frigiver journalisterne eller klarlægger alle omstændigheder omkring deres anholdelse.

I sidste uge opfordrede forsvarsadvokater i sagen dommeren til at droppe sagen. Advokaterne hævder, at journalisterne blev lokket i en fælde af politiet.

En af de advokater, som repræsenterer de to journalister, er den britisk-libanesiske menneskerettighedsadvokat Amal Clooney, som er gift med den amerikanske skuespiller George Clooney.

- Wa Lone og Kyaw Soe Oo er udelukkende fængslet, fordi de rapporterede nyhederne. Jeg har modtaget sagsdokumenterne, og de to journalister er uden tvivl uskyldige og bør løslades øjeblikkeligt, udtalte Amal Clooney i marts.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her