Annonce
Asien

Medie: Nordkorea og Kina er enige om atomnedrustning

Kim Jong-un og Xi Jinping har drøftet atomnedrustning og fred på Den Koreanske Halvø under møde i Kina.

NOrdkoreas leder Kim Jong-un og Kinas præsident Xi Jingping. Foto: Ju Peng

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, og Kinas præsident, Xi Jinping, er nået til en fælles forståelse om en række emner, som de to ledere har drøftet under et todages møde i Kina.

På dagsordenen var blandt andet en mulig fredsaftale og atomnedrustning af Den Koreanske Halvø.

Det skriver det nordkoreanske statsmedie KCNA.

Kim Jong-un og Xi Jinping har diskuteret det historiske topmøde, Kim Jong-un havde med den amerikanske præsident, Donald Trump, i Singapore i sidste uge.

I den forbindelse har de udvekslet synspunkter om muligheden for en atomnedrustning, skriver KCNA.

Kim Jong-un har lovet Xi Jinping, at Nordkorea vil samarbejde med Kina om at sikre "ægte fred" på vejen mod en "ny fremtid" for Den Koreanske Halvø.

Den nordkoreanske leders todages besøg i Kina begyndte tirsdag og vil blive afsluttet i løbet af onsdag.

Kina: Efter diplomatiske resultater bør sanktioner mod Nordkorea lettes

Mødet blev allerede annonceret af kinesisk stats-tv tirsdag, før det begyndte, hvilket er usædvanligt. Ved tidligere besøg i år er Kim Jong-uns tilstedeværelse i landet først blevet omtalt i medierne, efter at han er rejst tilbage til Nordkorea.

Det er tredje gang i år, at Kim Jong-un besøger Kina, som er Nordkoreas tætteste handelspartner.

På topmødet 12. juni i Singapore skrev Donald Trump og Kim Jong-un under på en erklæring, hvor Nordkorea lover at arbejde for en atomvåbenfri koreansk halvø.

Kritikere har peget på, at det er en meget løs aftale, der er indgået.

Omvendt har Kina talt varmt om topmødet mellem USA og Nordkorea. Og tirsdag i sidste uge antydede Kina, at sanktioner mod Nordkorea bør lempes.

Men sanktionerne skal ikke lempes, før Nordkorea "har levet op til sine forpligtelser om fuldstændig atomnedrustning", siger Sydkoreas udenrigsminister, Kang Kyung-wha, på et pressemøde i Seoul natten til onsdag dansk tid.

- I mellemtiden vil sanktionerne blive opretholdt, indtil vi er sikre på, at en fuldstændig atomnedrustning er gennemført, siger han.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her