Annonce
Asien

Trump viste dramatisk Hollywood-video til Kim

Propaganda-lignende indslag blev vist til Kim Jong-un på topmøde.

Der blev ikke sparet på de dramatiske effekter, da den amerikanske præsident, Donald Trump, fik lavet en video, der skulle fremvises til mødet i Singapore mellem ham og Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Og ifølge The Washington Post var flere reportere også i tvivl om, hvorvidt der var tale om en nordkoreansk propagandavideo, eller om det var den amerikanske præsidents værk.

Det sidste skulle vise sig at være tilfældet. Videoen kørte i første omkring med koreansk tale, og heraf kom forvirringen. Filmen loopede dog, og i anden omgang kom den på engelsk.

Herefter gik Trump på scenen og bekræftede, at der var tale om en amerikanskproduceret video. »Jeg håber, i kunne lide den,« sagde Trump til reporterne på pressemødet.

»Jeg synes, den var god. Jeg synes, den var interessant nok til at vise... og jeg tror, han elskede den.«

Publikum var en kende skeptisk, men Trump forklarede, at videoen skulle ses mere som en form for forretningspitch i stedet for propaganda.

Og ordvalget i videoen gjorde det også tydeligt, at det var en video, der skulle smigre. Som de to statsleder blev vist på skærmen, talte en dramatisk hollywoodstemme om vigtige beslutninger, og at ændre historiens gang.

»Af de, der lever i dag vil kun en brøkdel efterlade et varigt indtryk. Og kun meget få vil tage beslutninger eller gøre noget, der kan fornye deres hjemland eller ændre historiens gang,« blev der sagt med dramatisk stemme i begyndelsen af videoen.

Beskeden i videoen var ikke til at tage fejl af. Kim Jong-un skulle tage en beslutning, og den beslutning kunne ændre historien.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Blair: Europas grænser skal beskyttes

Bevogtning af EU’s ydre grænser er afgørende for borgerens tillid til politikere og demokratiet, siger Storbritanniens tidligere premierminister Tony Blair.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her