Annonce
Asien

Næste år åbner verdens største lufthavn

Mere end 100 mio. passagerer skal strømme gennem den gigantiske lufthavn, der skal betjene tre millionbyer.

Video: Animation af den nye lufthavn ved Beijing

Kina er ikke bange for store byggeprojekter - slet ikke når det handler om infrastruktur. I slutningen af 2019 åbner således verdens største lufthavn knap 50 km fra Beijing.

Den nye lufthavn får otte landingsbaner og skal betjene ikke bare hovedstaden Beijing, men også to andre millionbyer i området. Således er der bygget nye højhastighedsjernbaner til de omkringliggende byer, hvormed man vil kunne komme til lufthavnen på under 15 minutter.

Overvågningen i Kina når nye højder: Træder du ved siden af, kan du blive nægtet udrejse

Lufthavnen, der endnu ikke har fået et officielt navn, kommer til at koste omkring 75 mia. kr. at opføre. Det er det verdensberømte arkitektfirma Zaha Hadid Architechts, der har tegnet og designet lufthavnen. Den skal delvis afløse og aflaste de eksisterende lufthavne i området, der allerede kører på maksimal kapacitet.

Man forventer mere end 100 mio. passagerer om året, hvilket vil gøre lufthavnen til den travleste i verden. Den titel sidder en amerikansk lufthavn på lige nu.

Det kan du se i vores top fem over de travleste lufthavne i verden anno 2017:

Se også det store bor- og tunnelprojekt i Kina, som et dansk firma skal stå bag:

Video: Dansk firma skal bygge kæmpe bro- og tunnelprojekt i Kina

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: I dag er vi alle Peter Plys
Kinas censur af en Peter Plys-film vidner om et samfund, der i stadig stigende grad er under overvågning, og som frygter latteren og den frie tanke mere end alt andet.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her