Annonce
Asien

Fem mænd har fået livstid for voldtægt af dansker i Indien

Kvinde for vild i New Delhi og blev voldtaget af hjemløse mænd nær togstation.

De fem mænd er blevet beskrevet som hjemløse og stofmisbrugere. Foto: AP

Højesteret i Indien fastholder en dom på fængsel på livstid til fem mænd, der i 2014 voldtog en dansk kvinde.

Flere indiske medier oplyser mandag om afgørelsen, hvor retten afviser appellen af den tidligere dom, der blev afsagt i 2016.

Den dengang 51-årige kvinde har fortalt, at hun på dagen for overgrebet for vild på vej mod sit hotel i den centrale del af New Delhi.

Indere demonstrerer efter voldtægt og drab på otteårig pige

Da hun spurgte en mand om vej, førte han hende til en lille have tæt ved en togstation, hvor forbrydelsen fandt sted. Mændene truede hende med kniv og voldtog hende på skift i tre timer.

De fem mænd er blevet beskrevet som hjemløse og stofmisbrugere. Også tre mindreårige deltog i forbrydelsen, har indiske medier tidligere berettet. En niende deltager i forbrydelsen døde, inden retssagen kom i gang.

Nu slår den indiske højesteret fast, at dna-beviser og kvindens forklaring udgør et tilstrækkeligt grundlag for dommen.

Sagen fik tidligere en del omtale i indiske medier, fordi landet var kommet i internationale søgelys for en flere andre tilfælde af gruppevoldtægt.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her