Annonce
Asien

Kina har forbudt salg af Bibelen på nettet

Strammere religionskontrol har fået Kina til at forbyde salg af Bibelen.

Af Kinas største religioner, der indebærer Buddhisme, Taoisme, Islam og diverso folketro, er Bibelen det eneste religiøse skrift, der ikke kan købes gennem almindelige kommercielle kanaler. Foto: Mark Schiefelbein/ AP

Den kinesiske regering har forbudt online-forhandlere at sælge Bibelen. Det kommer som en del af et ønske om at skabe mere kontrol over det stadigt stigende antal religiøse i landet.

Det skriver The New York Times.

Beslutningen blev offentliggjort i weekenden, og allerede torsdag var søgeresultaterne tomme, hvis du søgte på Bibelen på førende online-forhandlere, heriblandt Amazon.

Regeringens forbud er en del af et tiltag, der skal begrænse kristendommens indflydelse i Kina. Af Kinas største religioner, der indebærer buddhisme, taoisme, islam og diverso folketro, er Bibelen det eneste religiøse skrift, der ikke kan købes gennem almindelige kommercielle kanaler.

Det har indtil videre kun været tilladt at sælge Bibelen gennem boghandlere og kirker. Her var der dog et smuthul gennem online-salg, som Kina nu har lukket for.

Mellem 2014 og 2016 blev flere end 1.500 kors fjernet fra kirker i en kinesisk provins, der har tætte forbindelser til Kinas præsident, Xi Jinping.

Fakta: Kinas magtfulde kommunistiske ledere

I samme periode valgte den kinesiske regering at regulere mere på offentlig udstilling af den islamiske tro, og man indførte et forbud mod burkaer og 'unormale skæg'. Butikker og restauranter, der ikke solgte svinekød, tobak og alkohol, blev også tvunget til at ændre udvalg.

Xi Jinping har tidligere talt godt om buddhisme, og udtalt, at det er en vital del af den kinesiske kultur og det spirituelle liv.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her