Annonce
Asien

Smart løsning: Betonrør skal løse millionbys enorme boligmangel

Vandrørene på knap 10 kvadratmeter er indrettet med køkken og bad.

Se prototypen på OPod, som står til skue i Hongkong.

Det er stadig kun på idéstadiet, men arkitektfirmaet James Law håber på, at man snart vil kunne sætte produktionen af de såkaldte OPods i gang i Hongkong.

Millionbyen har et af verdens mest pressede boligmarkeder, hvor en 1-værelseslejlighed koster i gennemsnit 10.000 kroner om måneden i husleje. Det har skabt en enorm mangel på boliger i millionbyen. Opod er, på grund af størrelse og kostpris, noget billigere. Her vil man kunne bo for 1.800 kroner om måneden.

Det 2,9 meter brede betonrør bliver indrettet med eget køkken med køleskab og arbejdsbord samt badeværelse med bruser. Indretningen er fleksibel, så beboeren kan sætte sit eget præg på dekorationen.

Rørene kan stables og samles hvorend der er plads og mulighed for det og kan forenes i blokke via opsatte trappesystemer.

Se også, hvordan kinesiske arbejdere byggede en ny togstation på blot ni timer:

Video: Kinesiske arbejdere byggede ny togstation på blot ni timer

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her