Annonce
Asien

Kinesisk journalist vendte det hvide ud af øjnene af kollega og fik de sociale medier til at eksplodere

Kinesiske medier har fået forbud mod at omtale episoden.

Foto: CCTV via YouTube.

Rummet var pakket med journalister, der var mødt op til et pressemøde i forbindelse med Den Nationale Folkekongres, som afholdes én gang om året for Kinas 3.000 mand store parlament.

Men da en journalist åbnede munden og gik i gang med sit 44 sekunder lange spørgsmål, blev det tilsyneladende for meget hendes kollega, Liang Xiangyi, en erhvervsjournalist fra Shanghai.

Liang Xiangyi stod lige ved siden af kvinden, der præsenterede sig som Zhang Huijun, administrerende direktør i selskabet American Multimedia Television USA - et selskab, som har forbindelser til den kinesiske regering.

Vejen er banet for, at Xi Jinping kan blive den nye Mao

Og hendes monolog var ifølge medieberetningerne en servil omgang, der blot skulle give indtrykket af en kritisk presse. Det er ikke usædvanligt i Kina, men denne gang kunne Liang Xiangyi altså ikke styre sin utilfredshed.

Seancen, som blev bragt på live-tv og siden spredt på de sociale medier, viser Liang, der vender det hvide ud af øjnene, mens kollegaen taler, hvorefter hun drejer hovedet mod hende, giver hende elevatorblikket og vender derefter hovedet væk igen i tydelig irritation.

Ekspert: Præsident Xi har ryddet sine rivaler af banen

Klippet afstedkom straks adskillige GIF'er og andre humoristiske indslag på de kinesiske, sociale medier, og både T-shirts og mobilcovers med den forargede journalists ansigt blev solgt online.

Men kort efter blev klippet fjernet fra nettet, og Liang Xiangyis navn bortcensureret fra onlinesøgninger. Ifølge China Digital Times udsendte de kinesiske myndigheder derudover en bulletin til de kinesiske medier om, at det er forbudt at omtale sagen.

»Alt, der allerede er lagt ud, skal slettes,« lyder det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her