60.000 kinesiske soldater tilbagekaldt for at plante træer

Det beplantede område kommer til at være på størrelse med Irland.

Artiklens øverste billede
60.000 kinesiske soldater skal snart bytte granat og riffel ud med skovl og grønne fingre. De skal nemlig plante træer i en provins uden for Beijing. Kin Cheung/STF

Kina er det sted i verden, hvor flest mennesker dør på grund af luftforurening. Med indsættelsen af 60.000 soldater i en langstrakt kamp for miløjet ønsker den folkerige nation nu at komme det problem til livs.

Sammen med væbnede politistyrker er de mange tusinde soldater fra People’s Liberation Army blevet kaldt tilbage fra deres militærposter ved den nordlige grænse for i stedet at skulle bruge deres kræfter på at plante træer og hjælpe til med at øge landets skovområde. Det skriver Independent.

Træerne skal plantes nær hovedstaden Beijing, en af landets helt store miljøsyndere, og skal inden årets udgang udgøre et område på 84.000 kvadratkilometer. Eller i grove træk det, der svarer til Irland.

I øjeblikket er den folkerige nation dækket af cirka 21 procent skovområde, men ambitionen er, at det tal skal stige med to procentpoint inden 2020.

De grønne initiativer skal blandt andet være med til at bekæmpe luftforureningen. Og problemerne er til at tage og føle på.

Omkring en halv milliard personer i Kina står lige nu overfor den dødsensgiftige smog, hvilket er et produkt af den massive kulafbrænding i byerne, og derfor lyder det 84.000 kvadratkilometer store skovområde heller ikke af meget i et kinesisk målestoksforhold.

Men det væsentlige er, at den kinesiske regering har anerkendt problemet med luftforureningen. Under en kommunistisk kongresfest tilbage i oktober fremhævede den kinesiske præsident Xi Jinping smoggen i sin åbningstale og meddelte, at det er hans mål at få den fjernet inden sin anden periode i 2022.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.