Annonce
Asien

Mistænkt bortført oliemand i Berlin får livstid i Vietnam

Vietnameser, der angiveligt blev bortført af vietnamesiske agenter i Berlin sidste år, er dømt for korruption.

Trinh Xuan Thanh har fået en livstidsdom i Vietnam. Foto: DPA via AP

Forretningsmanden og tidligere medlem af Vietnams kommunistparti Trinh Xuan Thanh er ved en domstol i Vietnams hovedstad, Hanoi, mandag blevet idømt livsvarigt fængsel.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Trinh Xuan Thanh er ifølge vietnamesiske myndigheder ansvarlig for et tab på 125 millioner euro - cirka 930 millioner danske kroner - da han stod i spidsen for det statslige olie- og gasselskab PetroVietnam.

Han er mandag fundet skyldig i økonomisk kriminalitet og korruption.

Tyskland anklager Vietnam for at kidnappe asylsøger: Manden dukket op i vietnamesisk stats-tv

Vietnameseren blev i august sidste år omdrejningspunkt for en diplomatisk strid mellem Vietnam og Tyskland. Det skete, da de tyske myndigheder udviste en repræsentant fra Vietnams efterretningstjeneste med base i Berlin.

Årsagen var beskyldninger om, at Trinh Xuan Thanh var blevet bortført i den tyske hovedstad.

- Bortførelsen af den vietnamesiske statsborger Trinh Xuan Thanh på tysk jord er uden fortilfælde og et skandaløst brud på tysk og international lov, udtalte det tyske udenrigsministeriums talsmand, Martin Schäfer, i begyndelsen af august sidste år.

Trinh Xuan Thanh blev ifølge tyske myndigheder transporteret tilbage til Vietnam, efter at han ifølge øjenvidner blev tvunget ind i en bil af bevæbnede mænd i parken Tiergarten i slutningen af juli sidste år.

Vietnamesisk politi har hele tiden hævdet, at Trinh Xuan Thanh blev anholdt, da han meldte sig selv.

Ligeledes mandag blev den tidligere bestyrelsesformand i PetroVietnam Dinh La Thang idømt 13 års fængsel i forbindelse med korruptionssagen.

Han er den mest højtstående politiker til at blive dømt i Vietnam i flere årtier. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I alt risikerer flere end 20 chefer i olie- og gasselskabet at blive straffet i sagen, der har slået ned på erhvervslivet og den politiske elite i Vietnam.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her