Annonce
Asien

Kvinde blev forvist til hytte, fordi hun menstruerede, nu er hun død

Det var formentlig en ulovlig tradition, som i sidste ende kostede en kvinde livet.

En 21-årig kvinde er død, efter at hun tilbragte den kolde nat i en hytte i en lille landsby i Nepal.

Kvinden døde formentlig som følge af røgforgiftning fra det bål, som hun havde tændt for at holde varmen i det uisolerede skur.

Men årsagen til at hun overhovedet sov her og ikke i sit hjem, er det, som har fået historien til at brede sig. Kvinden er således blevet et offer for den hinduistiske tradition, som foreskriver, at menstruerende kvinder bliver forvist fra hjemmet, mens de bløder.

Det skriver The Guardian.

Nepal forbyder blinde- og soloklatring på Everest

Det er gammel hinduistisk overtro, at det kan gøre guderne vrede eller forurene hjemmet, hvis menstruerende kvinder får lov at sove indenfor. Nogle mener endda, at død og sygdom kan ramme dem, som lader blødende kvinder overnatte i hjemmet.

Det er langt fra første gang, at kvinder har mistet livet som følge af denne praksis, som ellers er blevet forbudt. Fra august har man også indført bødestraf for forseelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her