Annonce
Asien

Frygt for tsunami efter kraftigt jordskælv på Java

Jordskælvet fik bygningerne til at ryste i Indonesiens hovedstad og flere andre af byer på landets befolkningsrige ø, Java.

Foto: USGS

SAN FRANCISCO

Et kraftigt jordskælv har fredag kort inden midnat lokal tid ramt Indonesiens mest befolkningsrige ø, Java, og dræbt et ukendt antal mennesker.

Flere bygninger er kollapset, rapporterer nyhedsbureauet AP, og myndigheder har udsendt advarsler om, at det næste kan blive en tsunami ved dele af Javas kystlinje.

Jordskælvet fik folk til at løbe panikslagne ud af bygninger. Indonesisk tv har vist tung trafik på vejene, fordi folk forsøger at komme væk fra kystområder.

Foreløbigt er kun en 62-årig mand bekræftet død i Ciamis-regionen i det vestlige Java, men der er rapporter om flere døde og sårede i den samme region, fortæller Sutopo Purwo Nugroho, en talsmand fra det nationale katastrofeagentur.

I en udtalelse bekræfter han også, at flere bygninger er kollapset eller beskadiget i flere byer og landsbyer i det centrale og vestlige Java.

Ifølge USA’s Geological Survey ramte jordskælvet med en kraft på 6,5 på Richterskalaen. Epicentret var omkring 52 km sydvest for byen Kasikmalaya og skete i en dybde 92 km under jorden. Det er kun omkring 100 km fra millionbyen Bandung, som er en populær turistdestination.

Ifølge Nugroho kunne folk i hovedstaden Jakarta mærke rystelserne fra jordskælvet i omkring 20 sekunder.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her