Annonce
International

Beboere i Gaza og Israel håber våbenhvilen varer ved

Både israelere og palæstinensere har så småt genoptaget en normal hverdag og håber, at freden varer ved.

Beboere i både Gaza og Israel vendte onsdag så småt tilbage til en deres normale hverdag, efter den seneste våbenhvile trådte i kraft.

Studerende i Gaza er tilbage på universiteterne, og banker og supermarkeder er genåbnet. 

Israel og Hamas blev tirsdag enige om en våbenhvile ovenpå den syv uger lange krig, som menes at have kostet mere end 2100 palæstinensere og 70 israelere livet.

"Jeg ser frem til en politisk aftale. Jeg tror på, at vi kan bo i fred med folk i Gaza, og jeg synes, at det er nødvendigt med en aftale," siger Avivit, beboer i Kibbutz Beeri, Israel.

I Tel Aviv brugte mange sågar den solrige onsdag ved stranden.

"Det er en god følelse, at det hele nu er ovre. Solen skinner, vandet er vådt, og alt er godt," siger Arnon, lokal beboer, Tel Aviv.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
FOTOSERIE: Blokade på Gaza
Siden 2007, da Hamas overtog Gaza, har området været under en omdiskuteret israelsk blokade. Ifølge israelerne skal blokaden forhindre Hamas i at opruste, men organisationer mener, at Israel skaber en humanitær katastrofe i området. I den forgangne uge har aktivister forsøgt at bryde blokaden fra søsiden; i mandags førte det til blodige sammenstød med israelske kommandosoldater, og ni mennesker blev dræbt. Mens indbyggerne i Gaza håber på, at blokaden snart bliver fjernet, fortsætter hverdagen.\r\n\r\n
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her