Annonce
International

Jubel i Mellemøsten: Ny våbenhvile tirsdag

Der blev dog affyret raketter op til sidste minut, inden våbenhvilen trådte i kraft. Parterne er stadig optimistiske udadtil.

Der var jubel på gaderne i Gaza By, efter Hamas og Israel offentliggjorde en ny våbenhvile tirsdag. Våbenhvilen trådte i kraft klokken 19 lokal tid, og der blev foretaget angreb fra begge lejre frem til sidste minut.

Krigen har stået på siden d. 8. juli, og hver eneste våbenhvile er hidtil blevet afbrudt før tid. Hamas har hver gang affyret raketter mod Israel, der derefter har afsluttet fredsforhandlingerne og svaret tilbage med kraftige angreb.

Flere end 2.200 mennesker er blevet dræbt, og hovedparten af disse har været civile palæstinensere.

Denne gang er der dog store forhåbninger til våbenhvilen, der denne gang ikke har fået en begrænset periode. Ifølge talsmænd fra de militante grupper Hamas og Islamisk Jihad er Israel gået med til flere af de palæstinensiske krav for en våbenhvile. Nemlig at løsne op for blokaden af Gazastriben, som kan få forsyninger og byggematerialer, så de kan komme i gang med at genopbygge det ødelagte.

Men Israel truer samtidig med, at våbenhvilen bliver afblæst ved den første raket, Hamas affyrer.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
FOTOSERIE: Blokade på Gaza
Siden 2007, da Hamas overtog Gaza, har området været under en omdiskuteret israelsk blokade. Ifølge israelerne skal blokaden forhindre Hamas i at opruste, men organisationer mener, at Israel skaber en humanitær katastrofe i området. I den forgangne uge har aktivister forsøgt at bryde blokaden fra søsiden; i mandags førte det til blodige sammenstød med israelske kommandosoldater, og ni mennesker blev dræbt. Mens indbyggerne i Gaza håber på, at blokaden snart bliver fjernet, fortsætter hverdagen.\r\n\r\n
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Annonce
International

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her