Anklager beskylder Pistorius for at ændre forklaring

Drabstiltalte Oscar Pistorius kom med flere modsigelser under mandagens krydsforhør, mener anklagemyndigheden.

Artiklens øverste billede
Hele vejen gennem anklagemyndighedens krydsforhør undgik Oscar Pistorius at se anklageren i øjnene.

En grædende Oscar Pistorius blev mandag beskyldt for at ændre vigtige og afgørende pointer i sin forklaring af, hvad der skete den nat, han skød og dræbte sin kæreste Reeva Steenkamp.

Ifølge nyhedsbureauet dpa kæmpede den benamputerede sydafrikanske atletikstjerne med at forklare, om han havde affyret de i alt fire skud gennem den lukkede toiletdør af frygt eller mod, hvad han anså som en formodet angrebsmand.

Og det fik anklager Gerrie Nel til at beskylde ham for at ændre den "primære linje i sit forsvar".

- Du påberåber ikke selvforsvar længere. Du siger, at du ikke ved, hvorfor du affyrede skuddene, sagde anklageren.

Skød ikke forsætligt

- Jeg tænkte ikke. Jeg havde ikke tid til at tolke situationen. Jeg skød ikke (forsætligt, red.) på Reeva, svarede en hulkende Pistorius.

Mandag var det sjette gang, at den tidligere atletikstjerne skulle krydsforhøres i sagen, hvor han hele tiden har nægtet at have dræbt Reeva Steenkamp med vilje. Han påstår, at han forvekslede hende med en indbrudstyv.

Under mandagens krydsforhør forsøgte anklageren også at bevise, at Pistorius havde ageret særdeles uforsvarligt, da han ifølge atletens eget udsagn havde skudt "vilkårligt på personen på badeværelset".

- Det kunne have været et barn. Det kunne have været en indbrudstyv, ubevæbnet. Men du gav dem ingen chance. Du skød bare, sagde Gerrie Nel.

- Det er korrekt. Jeg bebrejder mig selv for at tage Reevas liv, svarede Pistorius.

Trøstet af bror og søster

Hele vejen gennem anklagemyndighedens krydsforhør undgik Oscar Pistorius at se anklageren i øjnene. I stedet fokuserede han på dommer Thokozile Masipa.

Da retsmødet var slut, blev Pistorius trøstet af sin bror Carl og søster Aimee, der begge havde tårer i øjnene. Derefter talte han med sin psykolog, der også var til stede i salen.

Tidligere på dagen havde Pistorius forsøgt at ændre taktik ved at sige, at han havde glemt centrale aspekter af den skæbnesvangre aften.

Gentagne gang sagde Pistorius, at han "ikke var sikker", eller at han "ikke kunne huske det", når Gerrie Nel påpegede uoverensstemmelser i atletens forklaring.

Pistorius sagde også flere gange, at han ikke forstod anklagemyndighedens spørgsmål og i stedet blot sagde:

- Jeg har begået en fejl. Jeg er ked af det.

/ritzau/dpa

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen