Miniubåd skal lede efter savnet passagerfly

Der er fundet olie i det område, hvor australsk skib leder efter passagerfly MH370.

Artiklens øverste billede
En miniubåd af typen Bluefin-21 er knap fem meter lang, vejer 750 kilo og kan nå ned i en dybde på 4,5 kilometer under havoverfladen.

Et australsk skib, der leder efter det forsvundne fly fra Malaysia Airlines, vil "hurtigst muligt" sende en miniubåd ind i jagten på flyet, der har været væk i over en måned.

- Ocean Shield (det australske skib, red.) vil afslutte sin søgen efter lydsignaler senere i dag og sende undervandsfartøjet Bluefin-21 af sted hurtigst muligt, siger den australske leder af efterforskningen, Angus Houston, tidligt mandag morgen dansk tid.

Flådefartøjet har senest opsnappet lydsignaler, der formentlig stammer fra flyets sorte boks, for seks dage siden.

- Vi har ikke hørt en lyd i seks dage, så nu må det være på tide at dykke ned under havoverfladen, siger efterforskningslederen på et pressemøde.

Olie fundet

Han fortæller også, at der er blevet fundet olie i vandet i området af Det Indiske Ocean, hvor der bliver ledt efter passagerflyet MH370.

Der blev opsamlet omkring to liter olie, der nu skal testes.

Angus Houston vil ikke lægge sig fast på, hvor olien stammer fra. Men pølen er fundet omkring 5,5 kilometer i vindretningen fra det sted, hvor det seneste signal blev opfanget, siger han.

- Det vil tage nogle dage, før olien endeligt kan blive testet på land. Men vi tror ikke, at den stammer fra et af de mange skibe, der er involveret i søgningen. Men hvor kommer det så fra? Det er endnu et muligt spor at forfølge, siger Houston.

Forventer ikke at finde vragdele

Selv om olieforureningen er fundet i søgeområdet søndag aften, så regner efterforskerne ikke med at finde vragdele i havoverfladen.

- Muligheden for at finde flydende materiale fra flyet er blevet væsentligt mindre, som tiden er gået, og det vil være hensigtsmæssigt senere på ugen at drøfte med Australiens samarbejdspartnere, hvordan det videre søgearbejde skal foregå, siger Houston.

Normalt har batteriet i en sort boks en levetid på 30 dage. Det er nu 38 dage siden, at flyet forsvandt med 239 personer om bord fra vej fra Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, til den kinesiske hovedstad, Beijing.

En miniubåd af typen Bluefin-21 er knap fem meter lang, vejer 750 kilo og kan nå ned i en dybde på 4,5 kilometer under havoverfladen. Det svarer til omtrent den dybde, hvorfra signalerne blev opfanget.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.