Obama drøftede fattigdom og indvandring med paven

Den amerikanske præsident og pave Frans drøftede global ulighed og indvandring.

USA's præsident, Barack Obama, siger efter et besøg i Vatikanet, at han er "ekstremt bevæget" over pavens budskab om medfølelse for verdens fattige.

- Som mennesker verden over er jeg blevet utroligt bevæget af hans medfølelse, hans budskab om at inkludere, siger Obama, der holdt pressemøde i Rom sammen med den italienske premierminister, Matteo Renzi.

Den amerikanske præsident siger samtidig, at han har inviteret pave Frans til at besøge USA.

- Jeg inviterede ham til at komme på et besøg i USA. Jeg sagde, at det ville skabe utrolig glæde, hvis han vil komme, siger Obama, der ser paven som en inspiration.

- Paven har været en stor inspirationskilde for mennesker omkring i verden - heriblandt mig, siger Barack Obama til italienske medier og tilføjer:

- Det betyder ikke, at vi er enige om alle emner.

Obama lover at fortsætte en dialog med katolikker i USA om sin sundhedsreform, der er kontroversiel på forskellige områder for mange grupper i USA.

På mødet diskuterer pave Frans og den amerikanske præsident blandt andet bekæmpelse af global ulighed.

Paven forsvarede den katolske kirkes modstand mod fri abort og diskuterede reformer af indvandringslovgivningerne på mødet med den amerikanske leder, siger Vatikanets talsmænd.

Den amerikanske præsident er i øjeblikket på en seks dage lang rundtur i Europa, hvor det primære tema er at diskutere den ukrainske krise med EU's ledere.

Pave Frans har dedikeret sin tid i Vatikanet til at hjælpe marginaliserede grupper, som har været udsat for svære økonomiske kår og personlige tilbageslag eller ulykker. Han går ind for "en fattig kirke", der kan en stemme til dem, som ikke selv er i stand til at tale.

Over 1,2 milliard mennesker er med i den romersk katolske kirke eller stærkt knyttet til den.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen