Premierminister: Håbet stiger i sag om forsvundet fly

Australiens premierminister mener, at der er håb om at løse fly-gåden, efter at flere genstande er spottet.

Artiklens øverste billede
Det australske luftvåben søger efter vragrester fra det forsvundne fly MH370.

Den australske premierminister, Tony Abbott, udtrykker søndag et håb om at komme nærmere en forklaring på, hvad der skete med det forsvundne Malaysia Airlines-fly og dets 239 personer om bord.

- Det er stadig for tidligt at være sikker, men vi har naturligvis fået en række troværdige spor, og der er et stigende håb, siger han.

- Det er ikke mere end et håb om, at vi måske er på vej til at finde ud af, hvad der skete med dette skæbnesvangre fly, siger Tony Abbott.

Flere undersøgelser

Udmeldingen kommer, efter at et antal uidentificerede genstande er blevet spottet i eftersøgningsområdet omkring 2500 kilometer sydvest fra Perth i Australien.

Abbott forklarer, at der er tale om små genstande i området "deriblandt, som jeg har forstået det, en træpalle".

Australiens marinesikkerhedsmyndigheder oplyste et par timer forinden, at der skal foretages yderligere efterforskning for at fastslå, hvorvidt genstandene tilhører flyet MH370.

Ny stor genstand

Kina offentliggjorde lørdag et nyt satellitfoto af en stor flydende genstand, som muligvis kan knyttes til den savnede Boeing 777-fly, der forsvandt for mere end to uger siden undervejs fra Malaysia til Kina.

Den australske premierminister kommenterede ikke direkte det kornede fotografi, der er taget 18. marts, og som viser en genstand på 22,5 gange 13 meter flydende i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Genstanden er spottet 120 kilometer fra det sted, hvor satellitbilleder fra 16. marts viser to mulige vragdele i det fjerntliggende, stormombruste havområde.

Søndag tilsluttede to kinesiske og to japanske fly sig den store eftersøgning af de mulige vragrester.

- Før at vi kan være mere specifikke omkring, hvad det kan være, så er vi selvfølgelig nødt til faktisk at finde noget af materialet, siger Tony Abbott.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen