Medie: FBI går ind i sag om fly-forsvinden

Nu skal FBI finde ud af, hvad der stod i de slettede data på en fly-simulator, skriver AP.

Artiklens øverste billede
En sørgende kinesisk mor, der i dag var mødt op til pressebriefing om det malaysiske flys forsvinden.

FBI skal hjælpe den Malaysiske regering i sagen om det forsvundne passagerfly. Det skriver nyhedsbureauet AP, som citerer en anonym amerikansk embedsmand.

Hjælpen fra den amerikanske efterretningstjeneste skal angiveligt bestå i at genskabe nogle slettede filer, som kan indeholde væsentlige oplysninger.

Tidligere i dag fortalte den malaysiske forsvarsminister Hishammuddin Hussein på en pressekonference i hovedstaden Kuala Lumpur, at chefpiloten på flyet, Zaharie Ahmad Shah, havde fjernet "data" fra sin personlige flysimulator, som man har fundet i hans hjem.

Kan være banalt

Flysimulatoren, som en pilot bruger til sin egen fornøjelse og til at forfine sine flyveevner, har fået slettet data den 3. februar, oplyser Malaysisk politi.

Og om dataene på simulatoren har afspejlet andet og mere end pilotens flyvetræning, er uvist. Det kan nemlig sagtens være, at dataene bare er slettet for at skabe mere plads på computeren.

Malaysias regering vil dog ikke lade noget være op til tilfældighederne i sagen om flyet, der på mystisk vis forsvandt den 8. marts. Især de pårørende til passagererne har nemlig rejst børster over, hvad de mener er en ringe håndtering af hele episoden.

Pårørende i oprør

Til dagens pressebriefing blev det især tydeligt, da to kinesiske mødre var mødt op for at markere deres utilfredshed.

Episoden endte med, at de hårdhændet blev ført væk af vagter, imens en af kvinderne skreg af deres lungers fulde kraft.

"Jeg er ligeglad med, hvad regeringen gør, jeg vil bare have min søn tilbage," lød beskeden ifølge CNN.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen