Israel vil fortsætte bombningen af Libanon

Israel har ingen umiddelbare planer om at standse bombeangreb i Libanon og truer med at bombe elinstallationer, hvis Hizbollah fortsætter med raketangreb.

For sjette dag i træk bombarderede Israel mandag Libanon og viste ingen tegn på, at angrebsbølgen er i aftagende.

Bombefly gik til angreb på kystområder i både den nordlige og sydlige del af landet, og to libanesiske familiers flugt fra bombardementerne endte i et blodbad, da deres minibus blev sprængt i stumper og stykker af et israelsk missil. Ifølge libanesisk politi mistede 12 civile livet ved angrebet, heraf tre børn og to kvinder.

Også hovedstaden Beirut blev angrebet, og boliger tilhørende medlemmer af Hizbollah-militsen kom under beskydning.

Adskillige kæmpebrag buldrede igennem byen. Sort røg steg til vejrs fra et brændende benzindepot i den kristne del af Beirut. Fabrikker og benzintanke var mål for de israelske raketter og bomber, sagde sikkerhedskilder i hovedstaden.

Hizbollah holdt sig heller ikke tilbage.

Militsen skød flere raketter imod Israel og ramte bl.a. storbyen Haifa, hvor et treetagers hus blev forvandlet til murbrokker. To personer blev kvæstet, sagde israelerne, men på den libanesiske side var der betydeligt mere blodigt.

Hen på eftermiddagen var der foretaget omkring 60 israelske angreb i Libanon, og her var mindst 17 mennesker blevet dræbt.

Seks libanesiske soldater blev også dræbt, da to militærposter fra Libanons hær blev angrebet.

Natten til mandag trængte israelske soldater ind over grænsen til Libanon i et kortvarigt angreb, der ifølge en talsmand havde til formål at ødelægge Hizbollah-stillinger.

Der var på et tidspunkt mandag eftermiddag også forlydender om, at et israelske jagerfly var skudt ned, men israelske talsmænd afviste rapporterne, der kom fra libanesisk tv. Der kan dog være tale om et ubemandet spionfly.

Samtidig rapporterede den israelske tv-station Kanal 10, at Israels militær truer med at angribe libanesiske elinstallationer og mørklægge Libanon, hvis Hizbollah intensiverer raketbeskydningen af Israel. Men Miri Eisin, talskvinde for Israels regering, afviste tv-stationens oplysninger om, at offensiven måske kan indstilles om nogle dage.

- Israel fortsætter med at angribe Hizbollah-mål. Specielt de mål, hvorfra der affyres raketter. Vi har i øjeblikket ingen intentioner om at stoppe, sagde hun i en kommentar.

Israels hærs radio sagde, at generalstaben har planer om at etablere en én kilometer dyb såkaldt "sikkerhedszone" i Sydlibanon.

I denne zone skal Hizbollah holde sig væk, medmindre militsen vil beskydes fra Israel.

En sådan zone har Israel etableret i det nordlige Gaza, hvorfra militante palæstinensere angriber Israel. Alle, der befinder sig i dette område, risikerer at blive beskudt af israelsk militær, der holder et vågent øje med territoriet.

De igangværende kamphandlinger betegnes som de værste siden 1982, da Israel sendte sin hær op til Beirut og først trak sig tilbage til den sydlige del af landet igen tre år senere.

Kampene begyndte, da Hizbollah i sidste uge bortførte to israelske soldater under et angreb ind over grænsen, og siden da er mindst 182 mennesker blevet dræbt i Libanon, de fleste civile.

24 israelere er blevet dræbt, herunder 12 civile.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.