Sverige bruger 40 mio. kr. på mobbeforskning

Mens de danske skoler stadigvæk venter spændt på undervisningsminister Bertel Haarders (V) udspil mod mobning, har den svenske regering bevilliget 40 mio. svenske kroner til at få videnskabeligt bevis for, hvad der forebygger mobning.

Svenskerne mener, at der er gået inflation i mobbeprojekter og metoder. Nu vil de vide, hvad der virker, skriver Politiken.

Herhjemme gik et forskerteam på Danmarks Pædagogiske Universitet i onsdags i gang med at kortlægge mobningens væsen med forskningsprojektet eXbus, der har fået 8 mio kr. fra en privat fond.

Antimobbekonsulent Helle Rabøl Hansen er imponeret over det svenske tiltag. Hun vurderer, at de to forskningsprojekter kan få stor glæde af hinandens resultater og erfaringer.

10 mio. kr. i fire år

Det svenske forskerprojekt vil få ti millioner årligt frem til 2010, og for den svenske skoleminister Jan Björklund har det vigtigste været at få styr på de mange hjemmestrikkede tiltag, som skolerne bruger.

»Sverige har været et uland, når det gælder mobningsbekæmpelse. Selv om alle skoler har mobningsprogrammer og planer, så ved vi ikke, om de fungerer«, sagde ministeren for de svenske skoler ved regeringens pressemøde i torsdags.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen