Angreb fra førerløst fly har dræbt militante

Mindst fire militante er dræbt efter et amerikansk droneangreb i det nordvestlige Pakistan.

Artiklens øverste billede

Mindst fire Taleban-krigere har mistet livet under et amerikansk angreb med et dronefly i Pakistan. Angrebet med det førerløse fly fandt sted natten til onsdag i Waziristan i den nordvestlige del af landet.

Det er det tredje angreb af den slags, siden Pakistans parlament i marts opfordrede USA til at indstille aktionerne med droner over pakistansk territorium.

- Dronen affyrede to missiler mod et hus nær Miranshah (hovedbyen i Nordwaziristan, red.), siger en militærperson og tilføjer, at fire blev dræbt.

Flere militante blev desuden såret under angrebet. USA anser Waziristan for at være den militante højborg i Pakistan for Taliban og Al Qaida, som derfra planlægger sine angreb mod blandt andre de vestlige styrker i Afghanistan.

Effektfulde angreb

Ifølge en opgørelse fra nyhedsbureauet AFP gennemførte USA i 2009 omkring 45 angreb med droner i Pakistans nordvestlige stammeområder. I 2010 var der 101 angreb og 64 i 2011.

USA har holdt igen med angrebene de seneste måneder, men det menes, at militæret anser angrebene for at være så effektfulde, at de nødigt vil indstille dem fuldstændigt.

Mellem 1.715 og 2.680 mennesker er dræbt under angrebene med droner i Pakistan de seneste otte år, ifølge tænketanken The New American Foundation.

Mange civile har mistet livet under angrebene, og det har ophidset den pakistanske befolkning.

Præsident Asif Ali Zardari tog spørgsmålet op under sit møde med USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, i forbindelse med Natotopmødet i Chicago i weekenden.

- Præsidenten sagde, at Pakistan ønsker at finde en permanent løsning på drone-spørgsmålet. Ikke alene krænker det vores suverænitet, men det pisker også stemningen op i befolkningen, sagde en talsmand efter mødet.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen