Gaddafis efterretningschef pågrebet

Muammar Gaddafis forhenværende efterretningschef Abdullah al-Senussi er blevet anholdt.

Artiklens øverste billede

Libyens tidligere spionchef Abdullah al-Senussi er anholdt.

Det bekræfter lokale embedsmænd i ørkenbyen Sabha, hvor han blev pågrebet, siger en talsmand for Libyens overgangsstyre (TNC).

Tidligere havde en militærkommandør bekræftet oplysningen over for nyhedsbureauet AFP.

Tv-stationen Free Libya rapporterer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Muammar Gaddafis tidligere efterretningschef, som også var den nu afdøde libyske leders svoger, blev pågrebet i sin søsters hjem tæt på byen Sabha.

I lighed med Gaddafis søn Saif al-Islam, der blev anholdt lørdag, er Senussi sigtet for forbrydelser mod menneskeheden ved Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag.

Skal retsforfølges

Men det libyske overgangsråd fastholder, at det vil retsforfølge både Saif al-Islam Gaddafi og al-Senussi i hjemlandet frem for at udlevere de sigtede til domstolen i Haag.

Begge mænd har været på flugt, siden oprørsstyrker fra overgangsrådet indtog Tripoli 21. august.

De to er de eneste overlevende af de tre højtstående libyere, som ICC i juni sigtede for forbrydelser mod menneskeheden på grund af deres afgørende roller i at knuse det oprør, der brød ud i det nordafrikanske land i februar.

Den tredje sigtede, Muammar Gaddafi, blev dræbt ved sin tilfangetagelse for en måned siden i sin fødeby, Sirte.

Senussi stod i spidsen for det nationale efterretningsvæsen, som ifølge ICC's anklageskrift var "et af de mest magtfulde og effektive undertrykkelsesorganer i Muammar Gaddafis regime" gennem 40 år.

Senussi er endvidere efterlyst af Frankrig. En fransk domstol har in absentia idømt ham fængsel på livstid for sin rolle i et bombeangreb mod et fransk fly i 1989, der kostede 170 mennesker livet.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen