Fakta om sagen mod Innocent Sagahutu

* Innocent Sagahutu, der er blevet kaldt "Slagteren fra Skjern", er blevet idømt 20 års fængsel ved et FN-tribunal om folkedrabet i Rwanda.

* Domstolen har fundet Sagahutu skyldig i forbrydelser, som senere førte til folkedrabet på 800.000 mennesker i Rwanda.

Sagahutu var kaptajn i Rwandas hær, og domstolen fastslår, at han beordrede drabet på premierminister Agatha Uwukubgiyimana.

* Den tidligere Rwanda-officer blev som 38-årig i november 2000 sendt ud af Danmark for at blive udleveret til strafforfølgelse ved krigsforbrydertribunalet for Rwanda, der har hjemsted i Arusha i Tanzania.

* Innocent Sagahutu havde da siddet fængslet i Danmark siden februar samme år, da tribunalet begærede ham udleveret.

* Justitsministeriet afgjorde, at Sagahutu kunne udleveres.

* Afgørelsen blev indbragt for både by- og landsret, som støttet af blandt andet en erklæring fra Retslægerådet fandt, at der var grundlag for at udlevere ham.

* Da landsretten godkendte hans udlevering fremgik det, at Sagahutu formentlig kun havde tre til fem år tilbage at leve i.

* Retslægerådet mente, at det ikke var en hindring for at udsende ham, da tribunalet havde forsikret, at Sagahutu vil kunne behandles medicinsk forsvarligt.

* Innocent Sagahutu levede i Skjern i omkring to år før sin anholdelse. Hans hustru og deres to børn er blevet i Danmark.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen