Ekspert: USA har svækket Al Qaida

Drab på Al Qaida-leder viser, at amerikanerne er ved at få skovlen under terrornetværket, vurderer terrorekspert.

Artiklens øverste billede

Terrororganisationen Al Qaida lider, hver gang en leder bliver slået ihjel. Og lørdagens drab på Ilyas Kashmiri er endnu et tegn på, at USA lykkes med at svække terroristerne. Det siger terrorekspert ved Institut for Internationale studier, Lars Erslev Andersen, til Politiken.

- Det er jo ikke kun Osama og nu Kashmiri, der er blevet taget ud, men en hel perlerække af Al Qaida-ledere. Det viser, at terrornetværket er under temmelig stort pres, mener han.

Ikke så professionelle som tidligere

Han vurderer, at hver gang en terrorleder bliver dræbt, betyder det, at terrornetværket får sværere ved at udføre sine vigtigste opgaver: at stå for forbindelser, kontakter og strategier.

- Der er meget, som peger på, at USA er ved at få skovlen under Al Qaida. Hvis man for eksempel kigger på deres kommunikation, er de slet ikke så professionelle som tidligere. Det tager længere tid for dem at reagere, så de er tit ret forsinkede og ude af trit med begivenhederne, siger Lars Erslev Andersen.

Har svært ved skaffe penge

Ifølge Politiken fortæller Lars Erslev Andersen desuden, at der er forlydender om, at Al Qaida har svært ved at skaffe penge.

Kashmiri blev dræbt under et droneangreb mod et hus i Pakistan. Han var blandt andet kendt som hjernen bag planerne om at angribe Jyllands-Posten.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen