Britisk minister lander i oprørs-bastion

Den britiske udenrigsminister, William Hague, er på besøg hos Libyens oprørere for at vise støtte til dem.

Artiklens øverste billede

Få timer efter, at britiske kamphelikoptere for første gang har været i aktion mod Libyens leder, Muammar Gaddafis, styrker, ankom Storbritanniens udenrigsminister, William Hague, lørdag til oprørshovedstaden Benghazi for at vise sin støtte til kampen mod Gaddafi.

- Vi er her i dag af den hovedsagelige grund, at vi vil vise vores støtte til det libyske folk, siger Hague, der er i selskab med udviklingsminister Andrew Mitchell.

De skal blandt andet mødes med lederen af Det Nationale Overgangsråd, som oprørerne har dannet.

Hague betegner rådet som "den legitime repræsentant for det libyske folk".

- Oberst Gaddafi er isoleret internationalt og hjemme. Han har mistet al legitimitet og fortsætter med at krænke menneskerettighederne uden nåde eller anger. Han skal gå af, sagde Hague ifølge BBC inden ankomsten til Benghazi.

Forinden havde forsvarsministeriet i London oplyst, at britiske kamphelikoptere af typen Apache natten til lørdag angreb en radarstation og en af Gaddafis kontrolposter i oliebyen Brega i det østlige Libyen.

- Vi hilser enhver handling, der kan fremskynde afslutningen på Gaddafi-regimet, velkommen, siger Mustafa Abdul Jalil, leder af Det Nationale Overgangsråd.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, advarer derimod om, at Natos militæroperation i Libyen "glider i retning af en operation på landjorden". Noget som Rusland tager skarpt afstand fra.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen