Styret i Syrien fortsætter med brutalitet

Trods løfter skyder syriske sikkerhedsstyrker på demonstranter. Op mod 850 er blevet dræbt under uroen.

Artiklens øverste billede
Mindst fem mennesker blev dræbt fredag, selv om præsident Bashar al-Assad skulle have givet ordre til ikke at åbne ild mod demonstranter. Foto: AP

Syriske sikkerhedsstyrker har lørdag dræbt mindst fire mennesker i en grænseby, siger øjenvidner. Antallet af dødsofre for regimets vold mod demonstranter er stadigt stigende.

Op mod 850 mennesker er blevet dræbt, og mindst 8.000 er blevet anholdt siden midten af marts, da protesterne begyndte, siger menneskerettighedsgrupper.

Mindst fem mennesker blev dræbt fredag, selv om præsident Bashar al-Assad skulle have givet ordre til ikke at åbne ild mod demonstranter. Myndighederne har også tilbudt at gå i dialog med demonstranterne.

Øjeblikkeligt stop

Men soldater åbner alligevel ild, og volden kaster lange skygger over regeringens løfter. En af de dræbte fredag var den 40-årige Fuad Rajab, som blev dræbt af en kugle i hovedet, da soldater ville opløse en demonstration.

USA, Storbritannien og Frankrig har optrappet deres fordømmelser af blodsudgydelserne.

Syriens autoritære præsident gav fredag ordre til landets sikkerhedsstyrker og politi om ikke at skyde på prodemokratiske demonstranter efter dagens fredagsbøn. Det sagde den syriske menneskeretsaktivist Louay Hussein, der har fået oplysningen fra al-Assads personlige rådgiver.

Louay Hussein er en af fire oppositionsmedlemmer, der tidligere i maj mødtes med præsidentens rådgiver for at fremføre oppositionens krav til styret.

Et af kravene lød på et øjeblikkeligt stop for styrets voldelige angreb på prodemokratiske demonstranter.

Oppositionen kræver omfattende politiske og økonomiske reformer.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen