Bin Laden opfordrer til muslimsk oprør

I den sidste lydoptagelse før sin død opfordrer bin Laden til oprør mod tyranner i hele den muslimske verden.

Artiklens øverste billede

Al-Qaeda har offentliggjort en lydoptagelse fra den dræbte leder Osama bin Laden, hvor han roser revolutionerne i Tunesien og Egypten og opfordrer muslimer til at udnytte "en sjælden historisk mulighed" for at gøre oprør.

Den 12 minutter og 37 sekunder lange besked fra bin Laden, der er terrorlederens sidste, er blevet lagt ud på forskellige jihadistiske fora i løbet af onsdag af Al Qaidas mediegren As-Sahab, siger overvågningsorganisationen SITE.

I den posthume besked siger bin Laden, at Al Qaidastøtter må sammensætte råd, hvor de tilbyder revolutionær rådgivning og hjælper "folk, der kæmper med at vælte deres tyranner".

"Revolutionens sol"

Folket skal desuden have hjælp til at afgøre, hvilken del af den muslimske verden, der er bedst egnet til at gennemføre næste revolte, siger han.

- En forsinkelse kan betyde, at muligheden går tabt, og hvis den (oprøret, red.) bliver gennemført før det rigtige tidspunkt, kan det øge antallet af omkomne, siger bin Laden på båndet.

- Jeg tror, at forandringerne med Allahs tilladelse vil feje hen over hele den muslimske verden, siger han.

- Revolutionens sol har rejst sig fra Maghrebben (del af Nordafrika, red.). Revolutionen lys kom fra Tunesien. Det har givet nationen ro og skabt glæde blandt befolkningen, siger bin Laden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen