Iran: De er ude på at skade os
Iran tror ikke på, at arabiske lande har opfordret til at bombe Iran, siger Ahmadinejad.
WikiLeaks oplysninger om, at flere arabiske lande har opfordret USA til at bombe landets atomanlæg, får ikke Iran til at nedkøle forholdet til de arabiske lande.
I stedet fastslår præsident Ahmadinejad, at de lækkede oplysninger har til formål at skade forholdet mellem Iran og den arabiske verden.
"Vi tillægger ikke disse dokumenter nogen værdi," sagde Ahmadinejad ifølge Reuters ved et pressemøde mandag.
"De er uden juridisk værdi. Iran og de andre lande i regionen er venner. Den slags forsøg på at gøre fortræd har ingen indflydelse på forholdet mellem nationer," tilføjede han.
Ahmadinejad hævder, at lækkene er et organiseret forsøg fra USA på at skabe splid mellem Iran og landets arabiske naboer.
Statslige iranske medier har i dag viderebragt de nye oplysninger om, at Saudi Arabien og andre arabiske ledere har opfordret USA til et bombeangreb på Irans atomanlæg. Mange lande frygter, at Irans atomprogram har til formål at udvikle atomvåben, hvilket Teheran benægter.
Atomfysiker dræbt af bombe
Udtalelserne kommer samme dag, som en iransk atomfysker blev dræbt af en bilbombe i Teheran, mens en anden blev såret. Iranske embedsmænd kalder bilbomberne et israelsk- eller amerikanskstyret angreb på landets atomprogram, skriver Reuters.
Bombningerne, som er sjældent set i den iranske hovedstad, skete forud for et planlagt møde mellem Iran og stormagterne i næste måned, hvor man skal drøfte landets nukleare aktiviteter.
Iran har de seneste par måneder anholdt en række påståede "nuklear spioner", og man advarer borgerne mod at lække oplysninger til udenlandske efterretningstjenester.
Martyrdød
Ifølge statsradioen led atomforskeren Majid Shahriyari martyrdøden, mens den anden forsker, Fereydoun Abbasi-Davani, og begges hustruer blev såret af bomberne.
Ifølge chefen for Irans Atomenergiorganisation, Ali Akbar Salehi, har Shahriyari arbejdet med et af landets største atomprojekter.
Salehi advarede fjender mod at lege med ilden ved at udføre sådanne angreb.
"Vores nations tålmodighed har en grænse... Når den er nået, vil vore fjender stå over for en kedelig skæbne," sagde Salehi ifølge IRNA.
Bombet som straf for vestligt samarbejde?
Tilbage i januar blev en anden iransk atomfysiker dræbt af en fjernstyret bombe i Teheran. Iflge den iranske oppositions oplysninger støttede han Ahmadinejads modstander ved valget i 2009, Mirhossein Mousavi, og ifølge vestlige kilder arbejdede han tæt sammen med atomfysikeren, som blev såret ved dagens angreb.
"Der er en lang historie af vestlige og israelske efterretningstjenester, som forsøger at få mennesker med i hemmelige programmer i den del af verden," siger Mark Hibbs, en atomekspert ved Carnegie Endowment for International Peace Reuters i Europa.
"Så det ville ikke være en overraskelse, hvis bomberne viser sig at være en straf for, at de har deltaget i et sådant program."
LÆS OGSÅ: Professor: Dumt at lække hemmeligheder
LÆS OGSÅ: Her er de vigtigste afsløringer fra WikiLeaks
ORDET ER DIT: Er det o.k. at lække hemmeligheder?