Micheletti fortsat imod Zelayas hjemvenden

Honduras' overgangspræsident sagde mandag, at han fortsat er imod genindsættelsen af landets afsatte præsident, Manuel Zelaya.

Artiklens øverste billede

Erklæringen kommer, dagen efter at forhandlinger i Costa Rica om en løsning af den politiske krise i Honduras brød sammen.

- Min holdning står ikke til at ændre, sagde Roberto Micheletti, der blev indsat som overgangspræsident efter militærkuppet mod Zelaya 28. juni, i en tv-transmitteret tale.

Micheletti har afvist at tillade Zelaya at vende tilbage til Honduras for at fortsætte som præsident, til hans embedsperiode udløber i januar næste år.

Søndag brød forhandlinger mellem repræsentanter for Micheletti og Zelaya sammen i Costa Ricas hovedstad, San José, hvor landets præsident, Óscar Arias, har forsøgt at få tilslutning til en syvpunkts plan om politisk forsoning.

Efter to dages forhandlinger meddelte Zelayas delegation søndag, at den ikke vil fortsætte forhandlingerne. Men den antydede, at mæglingsbestræbelserne muligvis kan genoptages på et senere tidspunkt.

USA har støttet forhandlingerne, der blev gennemført i Arias' præsidentbolig i San José. Arias modtog i 1987 Nobels fredspris for sit arbejde for at bringe borgerkrigene i Mellemamerika til en afslutning.

Efter sammenbruddet af forhandlingerne frygter Arias nu, at der vil bryde borgerkrig ud i Honduras, hvis ikke parterne i konflikten mødes til nye samtaler.

Det helt store stridspunkt i forhandlingerne var forslaget fra Arias om, at Zelaya, der nu befinder sig i Nicaragua, genindsættes som præsident.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen