Nye afsløringer af overgreb i Irak

Mishandling af irakiske fanger i britisk varetægt afsløret på seks år gammel video, som blev offentliggjort i går. Se den afslørende video.

Artiklens øverste billede
En obduktion har vist, at Baha Mousa havde pådraget sig 93 forskellige skader under varetægten. Foto: PA Wire/Press Association Images

Videobilleder af hætteklædte irakiske fanger, der ydmyges af britiske militærfolk, blev i går afsløret under en høring i Storbritannien om den irakiske hotelreceptionist Baha Mousa, der døde i britisk varetægt den 15. september 2003.

På videoen fra Sky News ser man korporal Donald Payne i færd med på voldsom vis at afhøre nogle irakiske fanger. Korporalen råber bl.a.: "Rejs dig, din fucking abe! Nu! Rejs dig nu!"

Hensigten med den igangværende høring i Storbritannien er at finde ud af, hvilke afhøringsmetoder, der blev brugt i Irak, og hvem der gav ordrerne til at udføre dem.

Baha Mousas advokat Phil Shiner siger til Sky News, at Baha Mousas sag langt fra er enkeltstående.

»Det er desværre så langt fra sandheden, at det er tragisk. Vi bliver nødt til at forstå, at der er mange, mange sager, og at noget er gået grueligt galt,« siger han.

Se videoen fra Sky News

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen