To amerikanske soldater dræbt i Helmand

To amerikanske soldater mistede i weekenden livet ved Natos storoffensiv mod Taliban i den urohærgede sydafghanske provins Helmand, meddeler USA's militær.

Ifølge Natos Isaf-styrke omkom soldaterne lørdag ved eksplosionen af to hjemmelavede vejsidebomber.

Isaf havde oprindelig oplyst, at der var tale om fire dræbte amerikanere, men har siden korrigeret tallene og meddelt, at hændelserne fejlagtigt var blevet talt to gange.

Yderligere en soldat døde i weekenden i sit hjemland af de kvæstelser, han pådrog sig i kamp i sidste måned, meddeler Isaf uden at oplyse soldatens nationalitet.

Over 4000 amerikanske og afghanske soldater indledte for et par uger siden en storoffensiv mod oprørerne i Taliban-højborgen Helmand, hvor op imod 500 danske soldater er involveret i en lignende offensiv under ledelse af briterne.

Og især briterne har været spændt hårdt for på det seneste. Efter at otte soldater fredag mistede livet i Afghanistan på blot et døgn, er antallet af omkomne nu med 184 højere end det britiske tabstal fra krigen i Irak, hvor 179 døde.

Ifølge hjemmesiden icasualties.org, der fører statistik over dræbte soldater i Afghanistan, har 195 udenlandske soldater, deriblandt tre danskere, foreløbig mistet livet i det krigshærgede land i løbet af i år.

Den seneste storoffensivs høje menneskelige omkostninger fik i weekenden både den britiske premierminister, Gordon Brown, og den amerikanske præsident, Barack Obama, til at forsvare indsatsen.

Begge er overbeviste om, at de internationale soldater er ved at vinde kampen mod Taliban i Helmand.

Ifølge en talsmand for det afghanske indenrigsministerium er op imod 200 oprørere hidtil blevet dræbt under den britiske offensiv Panterens Klør.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen